Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Snabbt och lätt och gott - Sallad med tortelloni

Publicerad 2014-04-29 21:43:15 i Fylld pasta, Parmesanost, Salami, Sallad, Skinka och kassler, Tapenade, Tomater,

Lätt att laga och gott att äta är färsk tortelloni, jag gillar den med en fyllning av skinka och parmesanost bäst. Tillsammans med blandsallad, oliver och parmaksinka eller salami är det faktiskt mer än bara gott.
Sallad med tortelloni
 
4 portioner
 
1 paket tortelloni med skinka och parmesanost, à 500 g
2 msk tapenade på soltorkade tomater (ICA)
1 påse blandsallad
1 ask miniplommontomater
150 g parmaskinka
150 g salami
gröna och svarta oliver med kärnor
parmesanost
 
Koka tortelllonin och låt svalna något. Blanda med tapenaden.
Lägg salladen på ett fat. Halvera tomaterna och dela skinkan och salamin och lägg dem på salladen. Strö över oliverna.
Servera salladen tillsammans med tortellonin och rejält med hyvlad parmesanost.
 
 
 

Elak vår och köttfärspytt med vitkål

Publicerad 2014-04-28 21:38:51 i Köttfärs, Pyttipanna, Rotfrukter, Vitkål,

Löven spricker och ögonen kliar och rinner. Vid sju, efter att ha lagat mat, ätit och dukat undan, däckade jag på sängen och somnade. En timme senare vaknade jag till och övervägde att ligga kvar, men pallrade mig ner till soffan. Varför måste den efterlängtade, vackra, fantastiska våren vara så elak?!
 
Till middag blev det en köttfärspytt med vitkål i. Gott.
Köttfärspytt med vitkål
 
4 portioner
 
500 g blandfärs
4 potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 stor klyfta vitkål
1/2 gul paprika
rapsolja
2 tsk italiensk köttfärskrydda (från Ölands Örtagård, innehåller krossad senap, lök, oregano, basilika, salt, jästextrakt, svartpeppar, tomat, koriander, vitlök, paprika och antiklumpmedel)
salt
 
Steka färsen i sitt eget fett i en stekpanna och häll upp i en skål. Skala och skär potatis och morot i stavar. Strimla lök, vitkål och paprika. Fräs allt i rapsolja i stekpannan. När potatisen och morötterna är mjuka, lägg tillbaka köttfärsen. Blanda och krydda med köttfärskrydda och eventuellt extra salt.
Servera med crème fraiche och chilisås.
 
 
 

Körsbärsträd i blom och lek i vattenbrynet

Publicerad 2014-04-27 22:28:00 i Evedal, Natur,

Lilla tjejen och jag packade ner en filt och glasspengar och cyklade bort till Evedal i eftermiddags. Vi busade på filten, lekte i vattenbrynet (jag höll mig till sanden, lilla tjejen var modig och traskade runt i vattnet) och åt glass. Det tog emot att cykla hem, vi hade nog kunnat vila ett par timmar under det stora körsbärsträdet också.
 

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<