Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Morotsbearnaise - ett oväntat höjdartillbehör till grillat

Publicerad 2014-04-04 20:24:31 i Dragon, Fetaost, Gratänger, Grillat, Kryddsmör, Nötkött, Paprika, Potatis, Sås, Zucchini,

Grillen går varm (det finns ju ingen hejd på hur vitsig jag är) varje helg numera. Ikväll grillade vi lövbiff, en styckdetalj som andas 80-tal och som lätt kan bli som en skosula. Men om man bara låter den studsa upp och ner på grillen blir den faktiskt mer än ok.
 
Förutom lövbiff grillades zucchini och fetaostfylld snackpaprika. Till detta åt vi dessutom potatisgratäng, vitlökssmör och morotsbearnaise. Pröva den!
Morotsbearnaise
 
4 portioner
 
400 g morot
4-5 färska dragonkvistar
1/2 dl vitvinsvinäger
75 g smör
salt
svartpeppar
 
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Repa av bladen på dragonkvistarna. Häll vitvinsvinägern i en liten gryta tillsammans med dragonstjälkarna. Låt koka ihop till hälften av vinägern återstår. Släng bort stjälkarna.
Häll av vattnet och mixa morötterna med en stavmixer. Tillsätt vinägern och smör. Mixa lite till.
Finhacka dragonbladen och rör ner i morotsbearnaisen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera ljummen.

 
 
 

Kommentarer

Postat av: Jasmine Lundvall

Publicerad 2014-04-04 20:55:17

Meeen vad gott!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<