Morotsbearnaise - ett oväntat höjdartillbehör till grillat
Grillen går varm (det finns ju ingen hejd på hur vitsig jag är) varje helg numera. Ikväll grillade vi lövbiff, en styckdetalj som andas 80-tal och som lätt kan bli som en skosula. Men om man bara låter den studsa upp och ner på grillen blir den faktiskt mer än ok.
Förutom lövbiff grillades zucchini och fetaostfylld snackpaprika. Till detta åt vi dessutom potatisgratäng, vitlökssmör och morotsbearnaise. Pröva den!
Morotsbearnaise
4 portioner
400 g morot
4-5 färska dragonkvistar
1/2 dl vitvinsvinäger
75 g smör
salt
svartpeppar
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Repa av bladen på dragonkvistarna. Häll vitvinsvinägern i en liten gryta tillsammans med dragonstjälkarna. Låt koka ihop till hälften av vinägern återstår. Släng bort stjälkarna.
Häll av vattnet och mixa morötterna med en stavmixer. Tillsätt vinägern och smör. Mixa lite till.
Finhacka dragonbladen och rör ner i morotsbearnaisen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera ljummen.