Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Så var det mello igen - med smördegsinbakad fläskfilé och gräddig rödvinssås

Publicerad 2014-02-22 21:10:43 i Bacon och fläsk, Fläskkött, Smördeg, Sås,

Retrolaxar på pajen igår och retromiddag idag. För visst känns det väl lite 70-tal bara man säger ordet smördegsinbakad?
Smördegsinbakad fläskfilé
 
4 portioner
 
600 g fläskfilé
smör och rapsolja
1 paket bacon, 140 g
10 cm purjolök
5 soltorkade tomater i olja
1 burk crème fraiche, 34%
salt
svartpeppar
8 små smördegsplattor
1 uppvispat ägg
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa fläskfilén och skär den i 8 skivor. Stek dessa färdiga i smör och rapsolja, lägg åt sidan att svalna.
Skär baconet i små bitar och stek nästan färdigt i smör och rapsolja. Hacka under tiden purjolöken och låt den fräsa med mot slutet. Låt svalna. Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda dessa med crème fraiche och baconfräs. Smaka av med salt och peppar.
Kavla ut smördegsplattorna lite på mjölad bänk. Lägg en klick baconröra och en fläskfilébit på varje platta. Pensla kanterna med uppvispat ägg, vik ihop till paket och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla även ovanpå paketen med ägg och grädda i ugnen i ca.20 minuter.
 
Servera med gräddig rödvinssås (koka en rödvinssås, häll i grädde och låt koka fem minuter till) och sallad.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ingegerd

Publicerad 2014-02-22 21:28:53

Känner igen inbakad mat. Minns att det var gott. Kram

Postat av: Heléna

Publicerad 2014-02-22 21:45:21

Det ser verkligen jättegott ut :)

Postat av: Marie

Publicerad 2014-03-06 18:33:00

Jag gillar inbakad mat :)
Marie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<