Nudelwok med fläskkött
Kosthållningen idag har varit si så där om jag ska vara ärlig. Frukost vid halv 10-tiden och sedan alldeles för gott wienerbröd och tårta (Toftastrands choklad- och passionsmoussetårta på browniebotten till mig och Schwarzwaldtårta till ickenötallergikerna) i eftermiddags när vi firade min farfars hedervärda 93-årsdag. Men nudelwoken vi åt till kvällsmat balanserade upp det hela ganska bra måste jag säga.
Nudelwok med fläskkött
4 portioner
Marinerat fläskkött:
400 g fläskkött (jag använde benfri fläskkotlett)
1 msk rapsolja
1 msk sweet chiliås
1/2 msk kinesisk soja eller japanska soja (föredrar japansk, men hade ingen hemma)
250 g äggnudlar
rapsolja
3 morötter
10 cm purjolök
200 g vitkål
100 g paprika (jag tog grön)
1 liten burk vattenkastanjer
1 msk Santa Maria Chicken Thai Wok Spice Mix (lagom mycket för våra barn, gillar man starkt kan man ta betydligt mer)
Strimla fläskköttet. Blanda rapsolja, sweet chilisås och soja i en skål och lägg i fläskköttet att marinera en stund.
Koka äggnudlarna enligt förpackningen. Skala morötterna och skär dessa och purjolöken i tunna sneda skivor. Strimla vitkålen. Fräs allt i olja i en stekpanna utan att det tar för mycket färg. Strimla paprikan och lägg i även den och vattenkastanjerna i stekpannan. När grönsakerna är färdiga, mjuka men ändå med lite krispighet kvar, lägger du upp dem på ett stort fat och steker nu fläskköttet. När det är färdigt ska grönsaker och nudlar ner i stekpannan med köttet och kryddan strös över. Blanda ordentligt och lägg upp på fatet. Servera med sweet chilisås och valfri soja.