Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

För de soliga dagarna som kanske kommer - Fruktsallad med exotisk grädde och rostad kokos

Publicerad 2014-06-29 12:16:02 i Dessert, Fika, Frukt och bär, Fruktsallad, Kokos,

Dagens recept har ett par veckor på nacken. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt. Lite upphottad med ananas, jordgubbar, melon och apelsin och med exotisk grädde och rostad kokos till är den ganska långt ifrån den halvtrista 80-talsvarianten med äpple-päron-banan-apelsin-russin.
Fruktsallad med exotisk grädde och rostad kokos
 
4 portioner
 
Fruktsallad:
1 färsk ananas
1 bit melon
2 apelsiner
1 liter jordgubbar
 
Exotisk grädde:
2 dl vispgrädde
1/2 dl exotisk nektar-juice (koncentrat)
 
Rostad kokos:
1 dl kokos
 
Skala och skär frukten i mindre bitar och lägga i en skål. Blanda.
Vispa grädden. Rör ner juicen.
Rosta kokosen i en torr stekpanna till den fått ljusbrun färg.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<