Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Sommartid och en ordentlig söndagsfrukost med amerikanska pannkakor

Publicerad 2014-03-30 16:30:23 i Bacon och fläsk, Brunch, Frukost, Plättar och pannkakor, Ägg,

Vi kom i säng sent igår, efter en väldigt trevlig och rolig kväll hos och med fina grannar. När vi vaknade i morse var klockan bara halv 9, sommartid! Det måste vara ljuset som gör att det omöjligt går att sova länge så här års.
 
Frukosten blev en rejäl till viss del tillagad söndagsfrukost, vilket är en ovanlighet hos oss. Jag stekte pannkakor, bacon och äggröra. Oj så gott!
Amerikanska pannkakor
 
ca 15 st
 
2 1/2 dl vetemjöl                                     
2 tsk bakpulver                                      
1 msk socker                                     
1 krm salt                                     
2 1/2 dl mjölk (3%)                                    
2 msk smält smör 
1 ägg  
smör att steka i
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll i mjölken och vispa smeten slät. Vispa ner ägget och det smälta smöret. Grädda små pannkakor.
 
 
Servera pannkakorna med sirap (helst lönnsirap, men vanlig går egentligen minst lika bra). Det är också gott med bacon till. Och äggröra. Och kaffe och ett glas juice.
 
 
 
 
 
                                   

                                                                                                                                                                      

Sol ute och sol i sinnet - grillad fläskkarré med goda tillbehör

Publicerad 2014-03-28 20:17:00 i Fläskkött, Grillat, Halloumi, Kall sås, Korv, Paprika, Sparris,

Det var en sådan fantastisk symbolik när jag lämnade mitt jobb i eftermiddags, efter att på två och en halv vecka ha haft 18 utvecklingssamtal, och sol, värme och en klarblå vårhimmel välkomnade mig. Det var länge sedan jag kände mig så tillfreds och harmonisk inför en helg.
 
Imorgon tänker jag köpa vårblommor och plantera i krukorna på trappen och i blomlådorna under köksfönstret. Den vita ljungen är fortfarande fin, men känns allt annat än vårlik. Sedan väntar en kväll tillsammans med flera av våra fina grannar och den ser jag mycket fram emot. Rosén är inhandlad och står på kylning.
 
Grillen har fått arbeta ikväll. På den lades fläskkarré, salsiccia, halloumi, sparris och de sötaste (både till utseende och smak) små röda minipaprikor. Till det grillade åt vi pommes, av den rejälare sorten med skal på, bearnaisesås och sommarens bästa grillsås.
 

Universitetshäng igen och en vansinnigt god Bountymousse till helgen

Publicerad 2014-03-27 22:08:00 i Choklad, Efterrätter, Kokos, Mousse,

Ännu en kväll utan riktig middag, men det kan inte bli annat när man kliver innanför dörren först kvart över sju. Det har varit en lång dag, som avslutades med VFU-information på universitetet. Tre gånger har jag hängt där på ganska kort tid och jag måste säga att det drar lite i pluggtarmen. Eller snarare i vad-trevligt-det-hade-varit-att-leva-lite-vuxen-studentliv-tarmen.
 
En vansinnigt god efterrätt till helgen är Bountymousse.
Bountymousse
 
4 portioner
 
75 g mörk choklad
1 Bounty (2 bitar)
2 äggulor
2 1/2 dl grädde
 
Bryt den mörka chokladen och skär bountyn i bitar och smält i micron. Låt svalna något. Vispa grädden ganska fast. Rör ner äggulorna och vänd i den vispade grädden lite i taget. Häll upp i små glas och låt stå svalt någon timme. Servera med frukt eller bär och gärna en bit Bounty nerstucken i moussen.
 
 
 

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<