Våren hänger i - bulgur med kasslerfräs och tzatziki
Krokusar, snödroppar, tranor och isar som släpper taget om sjöarna, dessa vårtecken är ingenting mot det alltid lika säkra vårtecknet studsmatteframtagningen. Sedan lunchdags idag står den på plats på gräsmattan igen och tjejerna och grannbarnen har hoppat in den ordentligt.
Min helg har mest bestått av jobb, men om två veckor är det jag som stiger ut i ljuset på andra sidan tunneln. Förhoppningsvis.
Ikväll blev det ett lättlagat kasslerfräs med bulgur och tzatziki.
Bulgur med kasslerfräs och tzatziki
4 stora portioner
4 portioner kokt bulgur
300 g kassler
1 liten rödlök
1/2 zucchini
1 liten burk majs
rapsolja
100 g miniplommontomater
50 g fetaost
flingsalt
svartpeppar
oregano
Skär kasslern i tärningar och stek i rapsolja i en stekpanna. Hacka rödlök och zucchini och låt fräsa tillsammans med kasslern. Tillsätt majsen och smaka av med salt och peppar.
Häll upp den kokta bulgurn i en stor skål, lägg kasslerfräset över. Skiva tomaterna och strö över. Smula över fetaosten och krydda med oregano.
Servera med tzatziki.