Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Våren kom visst av sig - men vi äter ugnsbakade primörer med grillad kyckling och citron- och dragonsmör

Publicerad 2014-03-14 20:28:00 i Citron, lime och apelsin, Dragon, Fetaost, Färska kryddor, Kryddsmör, Kyckling, Morötter, Primörer, Rädisor, Sparris, Sugar snaps och sockerärtor,

Hörde nyss regnet smattra mot rutan och även om jag föredrar regnoväder framför snöoväder känns det lite trist att våren kom av sig så här lagom till helgen. Men med tanke på att jag ska spendera mycket tid framför jobbdatorn i helgen är det väl lika så bra.
 
Grillad kyckling är en höjdare på fredagskvällarna när man inte orkar med så värst avancerad matlagning.
Grillad kyckling med ugnsbakade primörer och citron- och dragonsmör
 
4 portioner
 
1 grillad kyckling
 
Primörer:
300 g minimorötter
1 knippe sparris
150 g sugar snaps
150 g halverade rädisor
5 cm purjolök i skivor
kallpressad rapsolja
smör
75 g fetaost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj primörerna. Bryt av den trådiga nedre delen på sparrisen. Lägg morötter och sparris i en ugnsform och ringla över kallpressad rapsolja. Baka dem i ugnen i ca 20 minuter. Lägg då i sugar snaps, halverade rädisor och purjolöksskivor, klicka på smör och låt stå i ugnen ytterligare 10 minuter. Lägg på bitar av fetaost när primörerna är klara.
Citron- och dragonsmör:
100 g smör
rivet skal från 1/2 citron
1 msk hackad färsk fransk dragon
flingsalt
 
Blanda smör, citronskal och dragon och smaka av med flingsalt.
Servera kycklingen delad i bitar med ugnsbakade primörer och citron- och dragonsmöret. Blunda och känn smaken av vår.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ingegerd

Publicerad 2014-03-14 23:11:02

Åh så gott!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<