Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Gamla bilar... och en fredagssmörgås med oxfilé, bearnaisesås och stekt lök

Publicerad 2014-02-28 19:26:01 i Lök, Nötkött, Smörgåsar, Sås,

Idag lämnade jag jobbet med den allra skönaste fredagskänslan. Bara för att komma hem och bli varse om att vi nu måste ta ett beslut om vi vill lägga x antal tusenlappar till på andrabilen eller köpa en ny. Jag vill inte tänka på det, inte en fredag. Inte en lördag eller någon annan dag heller för den delen. Bilar ska starta på ett kick, rulla, från a till ö och medan de gör det spinna som en katt. Punkt slut.
 
Jag planerar för rejäl matlagning imorgon, men ikväll blev det så enkel matlagning att det bara blir en receptskiss här.
Fredagssmörgås med oxfilé, bearnaisesås och stekt lök
 
rostbröd
oxfilé
smör och rapsolja
gul lök
socker
salt
bearnaisesås
 
Stek tunna skivor oxfilé i smör och rapsolja. Lägg åt sidan och stek skivad gul lök gyllenbrun tillsammans med en rejäl nypa socker och lite salt.
Rosta en brödskiva, lägg på köttet, bearnaisesås (gärna hemgjord, men det fungerar utmärkt med Lohmanders) och en rejäl hög stekt lök.
Servera med en sallad.
 
 

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<