Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Danmarkssemester del 3: The Reef i Fredrikshavn

Publicerad 2014-07-29 21:44:42 i Bad, Hotell, Restaurangbesök, Semester, Sommar,

Dagen efter Legoland vräkte regnet ner och vi bestämde oss för att istället för att bege oss söderut mot Tyskland styra kosan norrut. I bilen bokade jag en natt på Scandic The Reef i Fredrikshavn, med ICA-rabatt (ja, jag gillar rabatter) och ett par timmar senare svängde vi in på parkeringen. Hotellet ser ganska anonymt ut från utsidan, men inuti väntar äventyret.
Hotellrummet var rent och snyggt och till tjejernas glädje fick de sova i sängar som fälldes ut från väggen.
Badlandet var en höjdare, särskilt för barn i våra tjejers ålder. I den stora poolen ovan började det emellanåt regna och åska och gå vågor, häftigt!
Vi åt karibisk buffé i hotellrestaurangen på kvällen. Där fanns allt man kunde önska och som kronan på verket både en dessertbuffé med chokladfondue och en mjukglassbuffé. Oftast är det ändå rätt ok att vara nötallergiker, men när jag doppade färsk frukt i choklad åt tjejerna var det smärtsamt i allra högsta grad att inte kunna smaka.
Från restaurangen såg man in i badlandet.
Ute vräkte regnet ner, inne i den fina lobbyn njöt vi av varsitt glas öl och vin. Allt medan tjejerna var på skattjakt med piraten Jim.
Receptionen var ursnygg, med undervattensfönster in i badlandet.
 
Frukosten var bra, riktigt bra. På Scandic vet man liksom vad man får.
Vi stannade en natt på The Reef, med facit i hand hade vi lätt kunnat stannat två.
 
 

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<