Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Husmanskost när den är som bäst - portergryta med inlagd gurka och rotfrukter i ugn

Publicerad 2014-02-10 18:00:00 i Bacon och fläsk, Grytor, Grönsaksinläggningar, Nötkött, Rotfrukter,

Nej, jag har inte lagat detta långkok så här en måndagskväll efter att ha jobbat till fem. Just den här måndagskvällen tillbringar jag på jobbet med föräldramöte och långkoket är i själva verket söndagsmiddagen. Men, halleluja, jag har lärt mig att man kan tidsinställa inlägg!
Portergryta
 
4 portioner
 
800 g grytkött av nöt
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
salt
svartpeppar
2 lagerblad
1/2 dl kinesisk soja
50 cl porter
2 msk svartvinbärsgelé
2 dl grädde
ev mjölredning
 
Skär köttet i stora kuber. Hacka löken och vitlöken. Bryn kött, lök och vitlök i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt soja, porter och lagerblad och låt puttra i 1 1/2 timme.
När köttet är mört tillsätt gelé och grädde och låt koka ihop ca.10 minuter. Red ev av med lite mjölredning.
Inlagd gurka
 
4 portioner
 
1/2 stor gurka
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
 
Skiva gurkan tunt och lägg i en skål. Häll i ättika, socker, vatten och salt och rör runt. Låt stå till sig minst en halvtimme.
Servera portergrytan med ugnsrostade rotfrukter (vi åt morot och palsternacka), knaperstekt sidfläsk, inlagd gurka och svartvinbärsgelé.
 

Kommentarer

Postat av: Ingegerd

Publicerad 2014-02-10 23:07:25

Kan man beställa mat hos dig? Hur kan du komma på allt gott. Ellen sa i dag att det var gott

Postat av: Micke

Publicerad 2014-03-21 22:32:50

Du skulle blivit kock iställtet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<