Jobba, jobba, joobba! - Kycklingfilé med broccolitäcke och råstekt potatis
Idag har varit en halvtråkig dag, där jag tillbringat alltför många timmar framför jobbdatorn. Tack och lov fick jag en paus i eftermiddag när lilla tjejens bästa kompis och hennes mamma bjöd på kaffe. Då släppte huvudvärken tillfälligt, men efter ytterligare timmar med jobb är den tillbaka.
Det var nästan att jag var på väg i säng nyss, men så slog det mig att ett blogginlägg nog vore på sin plats. Ikväll blev det nyponsoppa och mackor men igår åt vi kalasgod kyckling.
Kycklingfilé med broccolitäcke
4 portioner
700 g kycklingfilé
smör
250 g fryst broccoli
1 liten vitlöksklyfta
100 g riven ost, gärna en smakrik sådan
salt
svartpeppar
2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
Dela kycklingfiléerna i lagom stora platta bitar. Stek dem på båda sidorna i smör.
Koka broccolin, den får gärna ha lite tuggmotstånd kvar. Hacka broccolin, lägg i en skål, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt den rivna osten. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Fördela broccolihacket ovanpå kycklingfiléerna. Häll grädde och soja runt och låt puttra till osten i broccolitäcket smält och kycklingen är genomstekt.
Servera med råstekt potatis och något grönt. Eller rött, som tomat i det här fallet.