Ris- och köttfärsgratäng
Ikväll är jag trött. Riktigt trött.
Härom veckan åt vi en gratäng till middag, en sån där vad-har-vi-i-frysen-som-vi-kan-slänga-ihop-till-middag-gratäng. Det blev den här.

Ris- och köttfärsgratäng
6 portioner
3 dl basmatiris
500 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
2 dl crème fraiche
150 g haricot verts
salt
svartpeppar
2 tomater
1 dl riven ost
öländsk örtblandning (innehåller bl.a. timjan, rosmarin och oregano)
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka riset. Stek färsen i en stekpanna. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen. Rör ner tomatpuré, soja och crème fraiche och tillsätt haricot vertsen. Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp riset i en ugnsform och bred ut färsröran ovanpå. Skiva tomaterna och fördela över färsröran. Strö över riven ost och öländsk örtblandning. Gratinera i ugnen i ca.10 minuter.






