Så var det mello igen - med smördegsinbakad fläskfilé och gräddig rödvinssås
Retrolaxar på pajen igår och retromiddag idag. För visst känns det väl lite 70-tal bara man säger ordet smördegsinbakad?

Smördegsinbakad fläskfilé
4 portioner
600 g fläskfilé
smör och rapsolja
1 paket bacon, 140 g
10 cm purjolök
5 soltorkade tomater i olja
1 burk crème fraiche, 34%
salt
svartpeppar
8 små smördegsplattor
1 uppvispat ägg
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa fläskfilén och skär den i 8 skivor. Stek dessa färdiga i smör och rapsolja, lägg åt sidan att svalna.
Skär baconet i små bitar och stek nästan färdigt i smör och rapsolja. Hacka under tiden purjolöken och låt den fräsa med mot slutet. Låt svalna. Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda dessa med crème fraiche och baconfräs. Smaka av med salt och peppar.
Kavla ut smördegsplattorna lite på mjölad bänk. Lägg en klick baconröra och en fläskfilébit på varje platta. Pensla kanterna med uppvispat ägg, vik ihop till paket och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla även ovanpå paketen med ägg och grädda i ugnen i ca.20 minuter.
Servera med gräddig rödvinssås (koka en rödvinssås, häll i grädde och låt koka fem minuter till) och sallad.












