Spagetti Carbonara, delizioso!
Är alldeles dagvill den här veckan. Så blir det när man jobbar måndag, är borta två dagar och sedan tror att det är tisdag när man kliver in på jobbet igen. Men nu har jag fått klart för mig att det är fredag imorgon och det kan ju inte bli så mycket bättre än så.
Egentligen är jag lite smått allergisk mot det ord som säkert snart får en plats i svenska akademins ordlista, det vill säga fredagsmys. Ändå är det ett ord jag använder, för jag vill så gärna fredagsmysa med gosiga barn, en man som lyckligt öppnar fredagsölen, en påse micropopcorn och svensk underhållning på TV. Inte somna på soffan vid åtta. Jag ska hålla mig vaken imorgon, jag ska hålla mig vaken imorgon...
När jag och tjejerna kom hem från simhopp/simskola vid sju var middagen nästan klar. Maken bjöd på spagetti Carbonara. Delizioso!

Spagetti Carbonara
4 portioner
300 g spagetti
2 pkt bacon, à 140 g st
1 dl grädde
2 äggulor
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar
Koka spagettin al dente.
Skär baconet i bitar och stek knaprigt sitt eget fett.
Blanda grädde, äggulor, pressad vitlök och riven parmesanost. Häll över spagettin, tillsätt baconet och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Servera med mer riven parmesanost och svartpeppar samt gärna en extra äggula.





