Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Vardagsmat en söndag - Korvgryta med senapskräm

Publicerad 2014-02-23 22:30:19 i Broccoli, Grönsaker, Kall sås, Korv, Potatis, Rotfrukter,

I eftermiddags var bästa familjen H här på våffelfika. Då jag tog en genväg och köpte färdig våffelmix (och där tappade jag typ sju läsare) är det inte mycket att blogga om.
 
Middagen är dock värd att ombloggas. I all sin enkelhet var den god, fräsch och färgglad. Eller var färgglad, i okokt form.
Korvgryta med senapskräm
 
4 portioner
 
400 g falukorv
rapsolja
150 g morot
300 g potatis
200 g färsk broccoli
200 g vitkål
10 cm purjolök
7 1/2 dl vatten
3 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
 
Senapskräm:
2 dl crème fraiche, 34%
2 msk senap
flingsalt
 
Skär falukorven i halvmånar och fräs i rapsolja i en traktörpanna. Skala och dela morot och potatis i bitar. Skär broccoli, vitkål och purjolök i bitar. Lägg ner i pannan. Häll på vatten och kycklingfond och låt puttra i ca.15 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
Rör ihop crème fraiche och senap och smaka av med salt.
Servera korvgrytan med senapskräm och knäckebröd med smör.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<