Vardagsmat en söndag - Korvgryta med senapskräm
I eftermiddags var bästa familjen H här på våffelfika. Då jag tog en genväg och köpte färdig våffelmix (och där tappade jag typ sju läsare) är det inte mycket att blogga om.
Middagen är dock värd att ombloggas. I all sin enkelhet var den god, fräsch och färgglad. Eller var färgglad, i okokt form.

Korvgryta med senapskräm
4 portioner
400 g falukorv
rapsolja
150 g morot
300 g potatis
200 g färsk broccoli
200 g vitkål
10 cm purjolök
7 1/2 dl vatten
3 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
Senapskräm:
2 dl crème fraiche, 34%
2 msk senap
flingsalt
Skär falukorven i halvmånar och fräs i rapsolja i en traktörpanna. Skala och dela morot och potatis i bitar. Skär broccoli, vitkål och purjolök i bitar. Lägg ner i pannan. Häll på vatten och kycklingfond och låt puttra i ca.15 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
Rör ihop crème fraiche och senap och smaka av med salt.
Servera korvgrytan med senapskräm och knäckebröd med smör.





