Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

En ostmacka, en skinkmacka och årets första semla

Publicerad 2014-01-16 21:31:19 i Bakelser och tårtor, Smörgåsar,

På väg in genom grinden till lilla tjejens förskola fick jag, med tanke på bloggen, följande fråga av en annan mamma. "Vad blir det för mat ikväll?".
"En ostmacka", svarade jag halvt på skoj halvt på allvar med tanke på att jag hade ett par timmar i simhallen framför mig.
 
Två och en halv timme blev det till slut. Fullt påklädd i fukt och värme. I simhallen. Lagom mör klev jag sedan ut i vinterkylan med tjejerna i släptåg och lovade både dem och mig själv varm choklad när vi kom hem. Till den varma chokladen blev det faktiskt en hederlig ostmacka, men också en skinkmacka, med sotarskinka och lyxräksallad från charkdisken.
 
Som kronan på verket, pricken över i:et och grädden på moset slank det även ner en semla. Årets första! Jag är egentligen inget större fan av semlor, nöt- och mandelallergiker som jag är och därmed är utlämnad till vetebulle med gräddklick, men maken hade hittat semla med vaniljkräm som fyllning i affären. Den slank som sagt ner. Nästan hela, utan större problem.
Semla utan blixt.
Och semla med blixt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<