Inte precis oxfilé... Stuvade makaroner med stekt prinskorv
Jag vet inte om det borde vara skämskudde på det här inlägget, men faktum är att vardagen sällan tillåter några större utsvävningar i köket. I varje fall inte de dagar i veckan då vi är hemma sent, runt halv sex, hela familjen. Men ibland kan också det enkla vara ok och ibland är huvudsaken faktiskt att man blir mätt (jag kan inte tro att jag precis skrev det där, jag som nästan kan gå hungrig hellre än att äta mat jag inte är sugen på).
Något recept att följa till punkt och pricka får ni inte, då det var maken som stod för största delen av matlagningen ikväll. Han snittade prinskorvarna med finess och kokade makaronerna till perfekt tuggmotstånd. Stuvade dem gjorde i och för sig jag, men utan några exakta mått.
Stuvade makaroner
Smör
Vetemjöl
Mjölk
Salt
Peppar
En nypa socker
Kokta idealmakaroner
Gör en béchamelsås, alltså smält smör, vispa i först mjöl och sedan mjölk. Koka upp under omrörning och fortsätt röra medan såsen kokar, i några minuter. I med makaronerna, salta och peppra, släng i den där obligatoriska nypan socker och voilà: färdigt!
Fotona här föreställer min tallrik, jag dissade makens kreation där han gick loss med både senap och ketchup i fantasifulla formationer. Nästan så jag ångrar mig nu.

