Varm macka à la baguette med salami och brie
En av fördelarna med att arbeta, förutom att man bland annat har en inkomst och får träffa trevliga kollegor, är att man verkligen ser fram emot helgerna och den tid för återhämtning som de ändå ger. På semestern är ju alla dagar som helgdagar och då kan jag ibland faktiskt komma på mig själv med att sakna den där helgkänslan.
Imorgon laddar jag för rolig (och kanske till viss del kylig) matlagning och kanske ett bak, men ikväll blev det lättlagad middag. Tack till Kryddburken för inspirationen!
Varm baguette med salami och brieost
2 portioner
1 stor baguette
smör
100 g pepparsalami
100 g brieost
1/4 strimlad rödlök
4 strimlade soltorkade tomater
Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort ändarna på baguetten (och ät upp med lite smör på medan du lagar resten av maten) och dela sedan baguetten i två delar. Skär en skåra på mitten längs med och "fläk upp". Bre på smör, lägg på salamiskivor, rödlök och soltorkade tomater. Lägg på brieost (jag skär alltid bort vitmöglet, är inte vuxen nog att äta det än). Lägg på en plåt och gratinera i mitten av ugnen tills osten smält och brödet blivit gyllenbrunt.
Servera med sallad.