Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

En god genväg - Kyckling panaeng curry

Publicerad 2014-07-06 18:30:00 i Grytor, Kyckling, Ris, Thai,

Jag föredrar att laga mat från grunden, men det betyder inte att jag inte ibland tar enkla genvägar till att få maten på bordet. Vi äter gärna thaimat i vår familj, både från thairestaurangen här i närheten och hemlagad. Panaeng curry är en favorit och Mrs Chengs grytbas är toppen. Tummen upp för den, även om barnen kanske tycker att den är i starkaste laget trots att det står mild på burken. För övrigt innehåller grytbasen följande: kokosmjölk, vatten, panaeng currypasta (schalottenlök, röd chili, citrongräs, vitlök, salt, galangal, kaffir limeskal och korriander), socker, basilikablad, salt och kaffir limeblad. Det enda som behöver tillsättas är kyckling.
 
Kyckling panaeng curry
 
4 portioner
 
600 g kycklingfilé
rapsolja
1 burk Mrs Cheng panaeng curry
 
Skär kycklingfilén i bitar och stek i rapsolja i en stekpanna. Häll på panaeng currygrytbasen. Låt puttra några minuter.
Servera med kokt jasminris, sallad och jordnötter.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<