En god genväg - Kyckling panaeng curry
Jag föredrar att laga mat från grunden, men det betyder inte att jag inte ibland tar enkla genvägar till att få maten på bordet. Vi äter gärna thaimat i vår familj, både från thairestaurangen här i närheten och hemlagad. Panaeng curry är en favorit och Mrs Chengs grytbas är toppen. Tummen upp för den, även om barnen kanske tycker att den är i starkaste laget trots att det står mild på burken. För övrigt innehåller grytbasen följande: kokosmjölk, vatten, panaeng currypasta (schalottenlök, röd chili, citrongräs, vitlök, salt, galangal, kaffir limeskal och korriander), socker, basilikablad, salt och kaffir limeblad. Det enda som behöver tillsättas är kyckling.
Kyckling panaeng curry
4 portioner
600 g kycklingfilé
rapsolja
1 burk Mrs Cheng panaeng curry
Skär kycklingfilén i bitar och stek i rapsolja i en stekpanna. Häll på panaeng currygrytbasen. Låt puttra några minuter.
Servera med kokt jasminris, sallad och jordnötter.