Lillördag och laxbiffar med kräftstjärtar, kall sås och riven pepparrot
Det är ju så att onsdag är lika med lillördag, något som i den här småbarnsfamiljen, som bara har den här kvällen tillsammans i veckan, innebär allt annat än utgång. För oss gäller att vi intar varsin hörna i soffan, jag och maken, med barnen emellan oss. Där lär vi bli liggande i alla fall till kvällens underhållning Sveriges mästerkock är slut.
Apropå Sveriges mästerkock, så skulle jag aldrig få för mig att ens söka till programmet. Dels för att mina matlagningskonster inte är i närheten av att vara tillräckligt avancerade och dels för att jag aldrig skulle överleva pressen. Ingen skulle bli glad av att se mig svära och gråta i tv. Men jag beundrar deltagarna, de allra flesta är fantastiskt duktiga. Jag trodde verkligen att Lovisa skulle hamna i final, men hon blev konstigt nog hemskickad. Nu sätter jag nog en slant på Anders G.
Här åt vi laxbiffar ikväll. Lilla laxälskartjejen smakade inte ens (anar en förkylning hos henne), men vi andra tyckte det var gott. Jättegott.

4 portioner
400 g laxfiléer
1 burk kräftstjärtar
5 cm purjolök
1/2 dl hackad bladpersilja
1 ägg
citronpeppar
salt
smör och rapsolja
Hacka purjolöken. Mixa lax, kräftstjärtar, purjolök, bladpersilja och ägg i en matberedare. Krydda laxfärsen med citronpeppar och salt. Forma biffar och stek i smör och rapsolja.











Kall sås:
2 dl crème fraiche, 34%
1 burk kräftstjärtar
1 msk hackad bladpersilja
1 msk hackad dill
citronpeppar
salt
riven pepparrot
Gör såsen genom att blanda crème fraiche, kräftstjärtar, bladpersilja och dill i en skål. Smaka av med citronpeppar och salt. Det är gott att riva ner pepparrot i såsen, men för barnens skull serverade jag den bredvid idag.


Ät och njut av laxbiffar, kokt potatis, kall sås och riven pepparrot.






