Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Sommar igen - Grillad fläskkarré med majskolvar, ugnsbakade morötter och feta- och feferoniröra

Publicerad 2014-05-18 10:49:46 i Fetaost, Fläskkött, Grillat, Kall sås, Majs, Morötter,

Idag är himlen grå och det ska visst komma regn, men igår sken solen från en underbar sommarhimmel. Efter en dag på sjön smakade det gott med grillat på altanen till middag. Det blev fläskkarré (kan vara något av det bästa som överhuvudtaget går att grilla) och majskolvar från grillen tillsammans med ugnsbakade morötter och en feta- och feferoniröra.
Grillad fläskkarré med majskolvar, ugnsbakade morötter och feta- och feferoniröra
 
4 portioner
 
Grillad fläskkarré:
600 g fläskkarré
 
Marinad:
1 dl rapsolja
1/2 dl chilisås
1 msk kinesisk soja
1 msk grillkrydda
färsk timjan
 
Skär fläskkarrén i skivor.
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i fläskkarrén. Låt marinera några timmar.
Ugnsbakade morötter:
800 g knippmorötter
150 g knipplök
rapsolja
flingsalt
50 g fetaost
1/2 dl pumpakärnor
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta morötterna väl och dela dem på längden. Dela knipplökarna på längden och lägg dem och morötterna i en ugnsform. Strö över flingsalt. Baka till morötterna känns mjuka.
Smula fetaost och strö pumpakärnor över morötterna.
Feta- och feferoniröra:
2 dl turkisk yoghurt
50 g fetaost
5 små feferoni (på burk)
1 stor vitlöksklyfta
flingsalt
svartpeppar
flytande honung
 
Blanda yoghurten med smulad fetaost i en skål. Hacka feferonin och lägg i skålen. Pressa ner vitlöken och blanda. Smaka av med filngsalt, peppar och honung. Låt stå kallt en stund så att smakerna sätter sig.
Grilla fläskkarrén och majskolvarna. Servera med de ugnsbakade morötterna och feta- och feferoniröran.
Inget är så gott till grillat som en ljus rosé.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<