Sol ute och sol i sinnet - grillad fläskkarré med goda tillbehör
Det var en sådan fantastisk symbolik när jag lämnade mitt jobb i eftermiddags, efter att på två och en halv vecka ha haft 18 utvecklingssamtal, och sol, värme och en klarblå vårhimmel välkomnade mig. Det var länge sedan jag kände mig så tillfreds och harmonisk inför en helg.
Imorgon tänker jag köpa vårblommor och plantera i krukorna på trappen och i blomlådorna under köksfönstret. Den vita ljungen är fortfarande fin, men känns allt annat än vårlik. Sedan väntar en kväll tillsammans med flera av våra fina grannar och den ser jag mycket fram emot. Rosén är inhandlad och står på kylning.
Grillen har fått arbeta ikväll. På den lades fläskkarré, salsiccia, halloumi, sparris och de sötaste (både till utseende och smak) små röda minipaprikor. Till det grillade åt vi pommes, av den rejälare sorten med skal på, bearnaisesås och sommarens bästa grillsås.






















