Elak vår och köttfärspytt med vitkål
Löven spricker och ögonen kliar och rinner. Vid sju, efter att ha lagat mat, ätit och dukat undan, däckade jag på sängen och somnade. En timme senare vaknade jag till och övervägde att ligga kvar, men pallrade mig ner till soffan. Varför måste den efterlängtade, vackra, fantastiska våren vara så elak?!
Till middag blev det en köttfärspytt med vitkål i. Gott.
Köttfärspytt med vitkål
4 portioner
500 g blandfärs
4 potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 stor klyfta vitkål
1/2 gul paprika
rapsolja
2 tsk italiensk köttfärskrydda (från Ölands Örtagård, innehåller krossad senap, lök, oregano, basilika, salt, jästextrakt, svartpeppar, tomat, koriander, vitlök, paprika och antiklumpmedel)
salt
Steka färsen i sitt eget fett i en stekpanna och häll upp i en skål. Skala och skär potatis och morot i stavar. Strimla lök, vitkål och paprika. Fräs allt i rapsolja i stekpannan. När potatisen och morötterna är mjuka, lägg tillbaka köttfärsen. Blanda och krydda med köttfärskrydda och eventuellt extra salt.
Servera med crème fraiche och chilisås.