Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Istället för kvällens kokta korv i bröd - grillade specialare med friterad lök

Publicerad 2014-04-24 21:06:00 i Friterat, Grillat, Korv, Lök, Mos,

En ostfralla med kaffe i simhallen och en kokt korv i bröd med ketchup hemma är inget att blogga om. Det är däremot de specialare vi åt i påskhelgen. En specialare i min tappning är grillad korv (inte vanlig grillkorv då, vilket barnen ville ha, utan som här en salsiccia med timjan och citron och en annan också alspånrökt korv med fänkål och äpple) i tunnbröd med potatis- och palsternacksmos, johnnys senap, ketchup och friterad lök. Kanske en klick bostongurka på också.
Friterad lök
 
2 gula lökar
1 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
några dl rapsolja
 
Halvera lökarna och skär dem sedan i strimlor. Blanda mjöl, salt och peppar i en skål och vänd runt löken i mjölet.
Hetta upp rapsolja i en gryta och fritera löken lite i taget till den får gyllenbrun färg. Plocka då upp den och låt den rinna av på hushållspapper.
Servera löken till specialare eller alltid som ett mycket godare alternativ till köpt rostad lök.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<