Istället för kvällens kokta korv i bröd - grillade specialare med friterad lök
En ostfralla med kaffe i simhallen och en kokt korv i bröd med ketchup hemma är inget att blogga om. Det är däremot de specialare vi åt i påskhelgen. En specialare i min tappning är grillad korv (inte vanlig grillkorv då, vilket barnen ville ha, utan som här en salsiccia med timjan och citron och en annan också alspånrökt korv med fänkål och äpple) i tunnbröd med potatis- och palsternacksmos, johnnys senap, ketchup och friterad lök. Kanske en klick bostongurka på också.

Friterad lök
2 gula lökar
1 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
några dl rapsolja
Halvera lökarna och skär dem sedan i strimlor. Blanda mjöl, salt och peppar i en skål och vänd runt löken i mjölet.
Hetta upp rapsolja i en gryta och fritera löken lite i taget till den får gyllenbrun färg. Plocka då upp den och låt den rinna av på hushållspapper.









Servera löken till specialare eller alltid som ett mycket godare alternativ till köpt rostad lök.









