Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Påskafton - årets hittills skönaste dag och en kanelbullesockerkaka i solen

Publicerad 2014-04-19 19:49:07 i Bakat, Kanel, Mjuka kakor,

Idag har det varit sommar. Jag har tillbringat större delen av dagen på altanen och påbörjat påsklovets tredje bok. Fikat intogs naturligtvis ute, men faktiskt har vi också ätit årets första middag på altanen. Så sent som halv sju, med kvällssolen dalandes över grannens hustak, gick det att sitta där utan att frysa. Underbart.
 
Till fikat bakade jag en kanelbullesockerkaka i långpanna. Det var maken och hans kompis S väl värda då de satte igång redan på morgonen med att sätta gips i garaget.
Kanelbullesockerkaka
 
100 g smör
3 dl socker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
 
Topping:
150 g smör
4 dl havregryn
2 dl socker
3 tsk kanel
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker. Rör ner ägget och övriga ingredienser. Häll smeten i en långpanna.
Arbeta ihop ingredienserna till toppingen, det ska bli som en smuldeg. Fördela smuldegen över smeten i långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca.20 minuter.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<