Påskafton - årets hittills skönaste dag och en kanelbullesockerkaka i solen
Idag har det varit sommar. Jag har tillbringat större delen av dagen på altanen och påbörjat påsklovets tredje bok. Fikat intogs naturligtvis ute, men faktiskt har vi också ätit årets första middag på altanen. Så sent som halv sju, med kvällssolen dalandes över grannens hustak, gick det att sitta där utan att frysa. Underbart.
Till fikat bakade jag en kanelbullesockerkaka i långpanna. Det var maken och hans kompis S väl värda då de satte igång redan på morgonen med att sätta gips i garaget.
Kanelbullesockerkaka
100 g smör
3 dl socker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Topping:
150 g smör
4 dl havregryn
2 dl socker
3 tsk kanel
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker. Rör ner ägget och övriga ingredienser. Häll smeten i en långpanna.
Arbeta ihop ingredienserna till toppingen, det ska bli som en smuldeg. Fördela smuldegen över smeten i långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca.20 minuter.