Slöa söndag - Indonesisk gryta med jasminris
Jag kan inte någonting om indonesisk mat, men kanske innehåller den här grytan något som är vanligt i Indonesien (knappast äppeljuice dock). Annars brukar maträtter som afrikanska grytor, Hawaiikassler och annat inte har mycket gemensamt med de platser som gett dem deras namn.

Indonesisk gryta
6 portioner
1 kg skinkstek eller annat fläskkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
rapsolja
200 g morot
1 msk curry
1 msk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
1/2 dl kinesisk soja
2 dl äppeljuicekoncentrat
1 dl vatten
2 tsk salt
Strimla köttet. Skala och skiva morötterna. Hacka lök och vitlök och bryn den i rapsolja i en gryta. Lägg i köttet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt grytan småkoka i ungefär en halvtimme.
Servera med jasminris, finstrimlad isbergssallad och skivad paprika.














