Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Slöa söndag - Indonesisk gryta med jasminris

Publicerad 2014-04-06 18:11:25 i Fläskkött, Grytor, Ris,

Jag kan inte någonting om indonesisk mat, men kanske innehåller den här grytan något som är vanligt i Indonesien (knappast äppeljuice dock). Annars brukar maträtter som afrikanska grytor, Hawaiikassler och annat inte har mycket gemensamt med de platser som gett dem deras namn.
Indonesisk gryta
 
6 portioner
 
1 kg skinkstek eller annat fläskkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
rapsolja
200 g morot
1 msk curry
1 msk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
1/2 dl kinesisk soja
2 dl äppeljuicekoncentrat
1 dl vatten
2 tsk salt
 
Strimla köttet. Skala och skiva morötterna. Hacka lök och vitlök och bryn den i rapsolja i en gryta. Lägg i köttet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt grytan småkoka i ungefär en halvtimme.
Servera med jasminris, finstrimlad isbergssallad och skivad paprika.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<