Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Ris- och köttfärsgratäng

Publicerad 2014-02-24 20:47:53 i Bönor, Gratänger, Köttfärs, Ris, Tomater,

Ikväll är jag trött. Riktigt trött.
 
Härom veckan åt vi en gratäng till middag, en sån där vad-har-vi-i-frysen-som-vi-kan-slänga-ihop-till-middag-gratäng. Det blev den här.
Ris- och köttfärsgratäng
 
6 portioner
 
3 dl basmatiris
500 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
2 dl crème fraiche
150 g haricot verts
salt
svartpeppar
2 tomater
1 dl riven ost
öländsk örtblandning (innehåller bl.a. timjan, rosmarin och oregano)
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka riset. Stek färsen i en stekpanna. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen. Rör ner tomatpuré, soja och crème fraiche och tillsätt haricot vertsen. Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp riset i en ugnsform och bred ut färsröran ovanpå. Skiva tomaterna och fördela över färsröran. Strö över riven ost och öländsk örtblandning. Gratinera i ugnen i ca.10 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<