Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Den svenskaste av midsomrar och en potatissallad med vinägrett

Publicerad 2014-06-21 20:36:00 i Blommor, Dill, Midsommar, Natur, Potatis, Potatissallad, Sparris, Sugar snaps och sockerärtor, Vinägrett,

Midsommarafton. Enligt SMHI har det regnat i Kronoberg de senaste fem midsommaraftnarna, men igår kom det inte en endaste droppe regn. I alla fall inte ute på landet där vi firade.
Sju vuxna, nio barn från noll till dryga nio år och tre hundar på en alldeles underbar plats. Ett rött sommarhus med vita knutar och en makalös utsikt över en sjö. Vi åt gott (sillunch, jordgubbar i tårta och till glass, grillad ryggbiff med potatissallad och så snacks på det) diskade i balja, promenerade, dansade runt midsommarstång, badade (ja, barnen alltså) och bara pratade. En riktigt riktigt fin midsommar.
 
Nedan följer en receptskiss på den goda potatissalladen E lagade och efter det en bildkavalkad från dagen.
Potatissallad med dill, grön sparris och vinägrett
 
färskpotatis
grön sparris
sockerärtor
gräslök
rejält med dill
 
Vinägrett:
vit balsamvinäger
rapsolja
socker
salt
svartpeppar
 
Skrubba och koka potatisen och låt den sedan svalna. Skiva den och lägg i en stor skål.
Förväll sparrisen och skär den i bitar. Dela sockerärtorna (ev lätt förvällda) och lägg dem och sparrisen i skålen. Hacka ner gräslök och rejält med dill.
Blanda ingredienserna till vinägretten och häll i skålen. Blanda försiktigt. Servera gärna till grillat.
Dagen inleddes med fotografering hemma i trädgården.
Lunchen bestod av olika sorters inlagd sill, matjessill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, varmrökt lax, romsås, köttbullar, ost- och kasslerpaj, bröd, kex och brieost.
Helt plötsligt lyste det gult i vägkanten. Sommarkantareller!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ingegerd

Publicerad 2014-06-22 15:49:50

Ser ju härligt ut som när man var barn hos mormor o morfar. Är något visst med grusvägar o små röda stugor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<