Kompismys, bebismys och kladdkaka med dulce de leche och krisptäcke
Det har varit än särdeles fin dag idag. Jag har haft förmånen att få mysa med väldigt fina vännen Å nästan hela dagen. Mina barn har fått umgås sina kompisar, Å:s barn, och dessutom har jag fått snusa på världens mest bedårande nyföding, lilla nytillskottet i familjen. Det var länge sedan mina tjejer var så små... Har de någonsin varit det förresten? Nog för att man ska leva i nuet, men lite sorgligt är det att det är så svårt att framkalla minnet av sina barn som bebisar.
Jag bjöd på lunch, en helt vanlig pastasås med kassler och paprika, och fika, en kladdkaka med dulce de leche och krisptäcke. Den hämtade jag receptet till från Jennys matblogg. Min vana trogen har jag gjort ett par ändringar i receptet. Lite salt till exempel lyfter vilken kladdkaka som helst.
Kladdkaka med dulce de leche och krisptäcke
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
150 g smör
Fyllning:
1 burk dulce de leche, dvs karamelliserad mjölk
Krisptäcke:
150 g mjölkchoklad
4 dl rice crispies
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör sedan ner vaniljsocker, kakao, mjöl och salt. Blanda i smöret.
Bred ut hälften av smeten i en ugnsform med löstagbar kant. Klicka på dulce de lechen och bred sedan över resten av smeten.
Grädda i ugnen i ca.20-25 minuter. Kaka ska fortfarande vara dallrig i mitten när den är klar.
Smält chokladen och rör ner rice crispiesen. Bred ut över kakan och låt stå kallt till servering.
Servera med vispad grädde.