Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Välkommen helg med korv Stroganoff och veckosallad

Publicerad 2014-06-05 21:16:44 i Grytor, Korv, Ris, Sallad, Vitkål,

Det finns ju säkerligen mer kulinariska sätt att välkomna helgen på än med en korv Stroganoff. Men när orken tryter, fantasin är som bortblåst och kylskåpet är tomt på allt från ägg till potatis (och man inte bara kan tänka sig att masa sig iväg till affären), då blir det vad det blir. Eller rättare sagt det blev vad det blev. Plus en veckosallad då. En vitkålssallad med morot och paprika som bara blir godare för varje dag.
Korv Stroganoff
 
4 portioner
 
450 g korv (jag hade tjock grillkorv och en annan kryddig korv)
1 gul lök
3 dl grädde
1 dl chilisås
salt
 
Slanta korven och stek den i sitt eget fett i en stekpanna. Hacka löken och låt den steka med mot slutet. Häll på grädde och chilisås och låt puttra i fem minuter. Smaka av med lite salt.
Veckosallad
 
4 portioner
 
400 g vitkål
1 grön paprika
2 morötter
1 dl vatten
1 dl rapsolja
1 dl vinäger (gärna äppelcidervinäger)
2 msk socker
salt
svartpeppar
 
Skär vitkålen i tunna strimlor. Lägg i en skål. Strimla paprikan och grovriv morötterna och blanda med vitkålen. Koka upp vatten, olja, vinäger och socker och häll över grönsakerna i skålen. Smaka av med salt och peppar och låt svalna. Blir som sagt godare och godare för varje dag, så gör gärna dubbel sats.
Servera korv Stroganoffen med ris och veckosallad.
 

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2014-06-06 13:19:51

Mumsigt :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<