Det är mycket nu - då blir det enkel mat så som majs- och potatisoppa med knaperstekt bacon
Jag längtar så mycket efter rolig matlagning, att komma hem från jobbet och känna att jobbdatorn faktiskt kan få stå ouppackad och oanvänd åtminstone en kväll i veckan. Jag är gnällig nu, jag vet, men jag håller precis på att ta mig över ett arbetsberg à la Mount Everest. Snart är jag uppe, då ska jag bara ta mig ner på andra sidan också. Vill liksom till baslägret igen, där det finns en någorlunda vettig balans mellan arbete och fritid.
Det blev en lättlagad soppa till middag ikväll. Det grekiska lantbrödet som låg på köksbänken och som såg så gott ut visade sig innehålla spår av valnötter, så det blev ostsnibbar på formfranska till soppan. Halvkul.
Majs- och potatissoppa med knaperstekt bacon
4 portioner
1 liten gul lök
rapsolja
400 g potatis
1 burk majs
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl grädde
1 paket bacon, à 140 g
Hacka löken och fräs den i rapsolja i en gryta. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg i majs och potatis i grytan, häll på vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt koka till potatisen är mjuk. Häll i grädden och mixa soppan med en mixerstav, jag brukar lämna lite bitar kvar i.
Stek baconet knaprigt i sitt eget fett.
Servera soppan med det knaperstekta baconet och någon form av smörgås.