Tacksam ikväll - smörstekt ägg i hål-macka med bräckt skinka och kantareller
Vissa dagar på jobbet är en prövning. Då kommer fina ord från en förälder till en elev som gudasända. Och ibland tror jag faktiskt att någon där uppe vet när man verkligen behöver bli lite upplyft och uppryckt och uppmuntrad. Tack.
Min före detta svåger stekte en gång mackor med utstansat hål och knäckt ägg i. Ikväll, efter de obligatoriska timmarna i en på tok för varm simhall, inspirerade det mig.
Smörstekt ägg i hål-macka med bräckt skinka och kantareller
1 portion
2 skivor formfranska
2 ägg
2 skivor rökt skinka
1 dl förvällda kantareller
smör
raopsolja
salt
Använd en uppochnervänd äggkopp för att göra hål i brödskivorna. Smält smör och rapsolja i en stekpanna och lägg ner brödskivorna. Knäck äggen i hålen och salta. Stek någon minut och vänd sedan. Ägget ska vara löst så stek inte för länge.
När ägg i hål-mackorna är klara steker man kantarellerna och bräcker skinkskivorna. Lägg upp på en tallrik, stick hål på ägget, ät och njut.