Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Altanhäng i kvällssolen och broccoligratäng med knaperstekt bacon

Publicerad 2014-05-20 20:14:48 i Bacon och fläsk, Broccoli, Gratänger, Ost,

För länge sedan, när jag fortfarande bodde hemma, åt vi broccoligratäng ganska ofta. Dock hade vi då burkskinka (den där geleiga pressade lite läskiga skinkan). Jag tyckte verkligen om den gratängen, men idag ska det ändå mycket till (i stil med ett tredje världskrig där vi måste leva på konserver) innan jag köper burkskinka. Knaperstekt bacon är så mycket trevligare.
Broccoligratäng med knaperstekt bacon
 
4 portioner
 
1 kg fryst broccoli
2 paket bacon
 
Ostsås:
50 g smör
1 dl mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
1 tsk salt
svartpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina broccoli i en skål med vatten i mikron. Lägg i en ugnsform.
Smält 50 g smör i en gryta. Vispa ner först mjölet och sedan mjölken. När såsen tjocknat, vispa osten och saltet ner. Smaka av med peppar.
Häll ostsåsen över broccolin och grädda i ugnen i ca.15 minuter till gratängen fått färg. Stek under tiden baconet och servera sedan gratängen och baconet tillsammans med tomater.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<