Bowlingkalas och spagetti med bacon-, morots- och lökfräs
Barnens fina faster har firats idag. Hon bjöd på bowling (och varje gång jag bowlar tänker jag att jag ska göra det oftare så roligt är det), laxlunch (varmrökt lax, kokt potatis, romsås, räkor och sallad) och småkakor och hallontårta. Kameran var med, men tänkte jag på att fota mat och fika? Naturligtvis inte.
Det blev en sen och enkel middag ikväll. Spagetti med bacon- morots- och lökfräs, en gammal klassiker sedan min studenttid.

4 portioner
4 portioner spagetti
2 paket bacon, à 140 g
1 gul lök
2 morötter
1 stor vitlöksklyfta
rapsolja
svartpeppar
Tillbehör:
äggulor
riven parmesanost
svartpeppar
Koka spagettin al dente i saltat vatten.
Skär baconet i bitar och stek halvfärdigt i lite rapsolja. Strimla löken och skär morötterna i tunna skivor på snedden. Låt dem steka tillsammans med baconet. Finhacka vitlöken och lät fräsa med några minuter.
Lägg spagettin i en stor skål, häll över bacon-, morots- och lökfräset och blanda. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen över.
Servera med en äggula per tallrik, riven parmesanost och mer svartpeppar.









