Busy busy - Kladdkaka med kokoskant och chokladtryffeltäcke
Bessi bessi, sjunger lilla tjejen och bryr sig inte alls om att Ace Wilder sjunger busy busy.
Busy är vad jag har varit två dagar nu och när jag är busy är det svårt att få till någon tid i köket. Så kvällens recept är inte vad jag åt till middag idag, så illa är det inte. Kladdkakan med kokoskant och chokladtryffeltäcke är en goding som fått vänta några veckor på att publiceras.
Kladdkaka med kokoskant och chokladtryffeltäcke
2 ägg
2.5 dl socker
2.5 dl socker
100 g smör
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
smör
kokos
Chokladtryffeltäcke:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna något. Häll ner det i äggsmeten. Tillsätt kakao, vaniljsocker, mjöl och salt och rör försiktigt till en slät smet.
Smörj en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca.15 minuter. Har du en stor form kanske du får ta ut kladdkakan efter redan 12-13 minuter, för att den inte ska bli torr.
Gör chokladtryffeltäcket genom att bryta chokladen i bitar och smälta den i grädden i en liten gryta. Rör ner vaniljsockret och bred ut tryffeln över kladdkakan. Låt stå svalt innan servering.
Servera med jordgubbar eller andra bär och vispad grädde eller vaniljglass.