Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Det var den helgen det - Pastagratäng med köttfärs och champinjoner

Publicerad 2014-05-11 21:38:54 i Champinjoner, Gratänger, Köttfärs, Pasta och nudlar,

Den här helgen gick, precis som alla andra helger, alldeles för fort. Imorgon väntar en arbetsdag mellan 8 och 20, så jag går ut hårt. Håll tummarna för att jag imorgon klockan 20.01 är 7,5 högskolepoäng rikare.
 
Färska champinjoner är gott, men faktum är att i en pastagratäng så fungerar burkchampinjoner nästan lika bra.
Pastagratäng med köttfärs och champinjoner
 
4 portioner + en till matlådan
 
5 portioner kokt pasta (jag använde penne)
500 g blandfärs
1 gul lök
1/2 zucchini
1 röd snackpaprika
1 liten burk champinjoner
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar
riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg pastan i en ugnsform. Bryn köttfärsen i sitt eget fett i en stekpanna. Hacka under tiden lök och zucchini och låt bryna med när färsen fått lite färg. Strimla snackpaprikan och lägg i stekpannan, häll i champinjonerna.
Blanda ner crème fraiche, chilisås och soja och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll köttfärsröran över pastan och blanda. Strö över riven och låt sedan gratängen få färg i ugnen i ca.15 minuter.
Servera med tomater.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<