Det var den helgen det - Pastagratäng med köttfärs och champinjoner
Den här helgen gick, precis som alla andra helger, alldeles för fort. Imorgon väntar en arbetsdag mellan 8 och 20, så jag går ut hårt. Håll tummarna för att jag imorgon klockan 20.01 är 7,5 högskolepoäng rikare.
Färska champinjoner är gott, men faktum är att i en pastagratäng så fungerar burkchampinjoner nästan lika bra.

Pastagratäng med köttfärs och champinjoner
4 portioner + en till matlådan
5 portioner kokt pasta (jag använde penne)
500 g blandfärs
1 gul lök
1/2 zucchini
1 röd snackpaprika
1 liten burk champinjoner
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg pastan i en ugnsform. Bryn köttfärsen i sitt eget fett i en stekpanna. Hacka under tiden lök och zucchini och låt bryna med när färsen fått lite färg. Strimla snackpaprikan och lägg i stekpannan, häll i champinjonerna.
Blanda ner crème fraiche, chilisås och soja och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll köttfärsröran över pastan och blanda. Strö över riven och låt sedan gratängen få färg i ugnen i ca.15 minuter.
Servera med tomater.

















