Grillen går varm i vår - hemgjorda hamburgare med hemblandad dressing och köpetillbehör
Så här dagen efter valborgsfirandet med bästa grannarna, med min galet irriterande pollenallergi och med en universitetsuppgift skriven (jag tycker om att skriva, anser mig inte har några större problem med det alls, men det var nog lite för länge sedan jag skrev med referenser till kurslitteratur) är jag ganska trött. Ganska trött innebär ingen ork till flera timmar av kökstjänst. Vilket i sin tur just ikväll innebär att vi äter hamburgare med pommes till middag.
Pommesen är av den rustika varianten, med skal på, men köpta frysta på påse. Hamburgerbröden, jag gillar inte torra och smuliga röd i 8-pack men vad gör man, är Frisco-varianten. Till och med coleslawen är köpt!
Men hamburgarna är hemgjorda, liksom dressingen.
Hamburgare
4 st
600 g nötfärs
2 msk Sweet baby Ray's barbecuesås
1 tsk flingsalt
svartpeppar
Lägg färs, barbecuesås och flingsalt i en skål. Dra några varv med pepparkvarnen och kör ner händerna i smeten. Blanda försiktigt och forma sedan 4 stora platta hamburgare som grillas.
Hamburgerdressing
till 4 hamburgare
2 msk majonnäs
1/2 msk tomatpuré
1 msk bostongurka
flingsalt
svartpeppar
Blanda majonnäs, tomatpuré och bostongurka i en liten skål. Smaka av med flingsalt och peppar.
Grilla hamburgarna och montera dem sedan med ost, dressing, kruksallad, tomatskiva, grillade lökskivor och grillad bacon. Servera med pommes och coleslaw. Och kanske ett glas Coca Cola, om man som vi har mängder med läsk kvar sedan valborgsfestligheterna.