Plättar med falukorv

Plättar med stekt falukorv och jordgubbsylt. Knäckebröd med leverpastej, inlagd gurka och ketchup. Pizza med makrill i tomatsås. Men också lasagne, dillkyckling och oxfilé med rödvinssås. Och en och annan chocolate chip cookie och butterkaka.

Hett, hett, hett - Indisk köttfärsgryta

Publicerad 2014-05-22 21:03:54 i Curry, Grytor, Indiskt, Jordnötter, Köttfärs, Ris,

Det är hett, både ute och inne. Ventilationen på jobbet har varit ur funktion några dagar, i eftermiddags var det näst intill olidligt i klassrummet. Och inte var det mycket till hjälp att öppna fönster och dörrar.
Men man ska inte klaga. Sommaren är ju här.
 
Den indiska köttfärsgrytan vi åt till middag hade ett ganska litet uns av hetta, men när det ska passa även barnen får man vara försiktig med kryddorna.
Indisk köttfärsgryta
 
4 portioner + en till matlådan
 
500 g blandfärs
1 gul lök
rapsolja
3 tsk garam masalakrydda
1 tsk curry
1 tsk salt
1 paket krossade tomater à 400 g
2 dl crème fraiche
 
Tillbehör:
kokt ris
sallad
jordnötter
russin
skivad banan
kokos
mango chutney
 
Hacka löken fint och bryn i rapsoljan i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt den bli genomstekt. Krydda med garam Masala, curry och salt. Häll i krossade tomater och crème fraiche och blanda. Låt puttra i 5 minuter.
Servera med tillbehören.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta

När livet rusar fram i 140 km/h och stresspåslaget är oroväckande högt, det är väl då man ska försöka att göra något man verkligen tycker om och brinner för? Jag tycker och har alltid tyckt om att stå vid mina grytor och skålar och pannor i köket och att kombinera det med ett annat intresse, skrivandet, kommer att göra mig gott. För övrigt är jag 37 år, har två döttrar, en make, en villa och ett jobb som lärare på mellanstadiet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

<