Ikväll åt vi bakad potatis med två goda röror till. Om bara en liten stund ska vi titta på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Och vi håller tummarna för att lilla tjejens feber ska ge med sig till imorgon, då den stora båtiläggningen ska ske. Vi har planerat för några timmar på sjön i soligt väder.
Bakad potatis med kräftröra och baconröra
4 portioner
Bakad potatis:
4 bakpotatisar
Picka potatisarna med en gaffel runt om. Lägg dem på hushållspapper på en tallrik och sätt in i mikron. Kör på full effekt i 5 minuter, vänd sedan potatisarna och kör 5 minuter till. Upprepa till potatisarna är mjuka.
Kräftröra:
1 liten bit rödlök
1 avokado
1 burk kräftstjärtar
1 msk hackad dill
2 dl crème fraiche
rivet citronskal
pressad citron
flingsalt
svartpeppar
Finhacka rödlöken och tärna avokadon. Lägg i en skål. Häll av kräftstjärtarna och lägg i skålen tillsammans med dill. Rör ner crème fraiche. Smaka av med citronskal, pressad citron, salt och peppar.
1 paket bacon
5 cm purjolök
1/2 paprika
5 soltorkade tomaterna
2 dl crème fraiche
1 msk chilisås
salt
svartpeppar
Skär baconet i bitar och stek det i sitt eget fett i en stekpanna. Hacka purjolök och paprika och låt steka med när baconet börjat bli knaprigt. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och lägg ner i stekpannan. Rör ner crème fraiche och chilisås och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Servera kräftröran kall och baconröran varm till de bakade potatisarna. Man kan gärna ha en klick smör i potatisen innan man lägger i röran.